Bu kadar güzel kaserollere bir iki tarifte gerekir değil mi?
12 adet limonata
3 su brd. Buz parçaları
8 su brd.su
3 su brd. şeker
Taze nane yaprakları
Hazırlanışı:
Naneleri kıyın, 3 limonun kabuğunu rendeleyin beş kaşık şekerle havanda hepsini dövün. Bir süre üzerini örtülü tutarak bekletin ki nanenin aroması çıksın . Bu malzemenin üzerine sıktığınız diğer limonların suyunu, şekeri ve normal su ekleyerek limonatanızı hazırlayın tadını damak zevkinize göre ayarlayın bir tülbetten süzün, nane yapraklarıyla ve kırık buz parçalarıyla sevrvis yapın.
4 adet muz
2 su brd.şeker
3 su brd. su
1 su brd.konsantre limon suyu
1 su brd.ananas suyu
2 yemek kaşığı bal
1 taze zencefil
3 su brd.buzlu su
Yapılışı:
- Blendira muzu, şekeri koyup karıştırın
- Daha sonra sırayla 3 brd. suyu, balı, soyulmuş dilimlenmiş ananas, portakal ve limon sularını ekleyin tekrar iyice karıştırın zencefili soyup içinde bir süre bekletin bu aşamada üzerini streçle kapalı tutun. Zencefili çıkarıp atın. Kırılmış buz parçacıkları ile.bowl kasesine doldurun. soğuk servis yapın
8 adet( portakal suyu)
3/4 su brd.nar şurubu
Kırılmış buz
Elma veya armut dilimleri
Taze nane yaprakları
Hazırlanışı: Portakal ve nar suyunu blendirda iyice karıştırın. Bowl kasesine doldurun elma armut dilimlerini ilave edin, nane yapraklarını ve buz parçalarını içine atın bir süre bekletin ve elma armut dilimleriyle ile servis yapın..
Ben en son resimdeki cam kepçeye bayıldım!
YanıtlaSilAyrıca da annemin yaptığı enfess limonatanın üzerine tanımıyorum!!!
Bu akşam bu cam kepceyi aramak için çıksak mı ne dersiiinnnn Canan?
Sil